Ny Utbildning Ska Minska Stigmat Kring Suicid

Ny utbildning ska minska stigmat kring suicid

Bakgrunden till den nya utbildningen

I Sverige tar cirka 1 500 personer sina liv varje år. Det är en skrämmande siffra som visar att självmord är ett stort problem i vårt samhälle. Trots detta är det fortfarande ett ämne som är omgärdat av mycket stigmatisering och tabu. Många människor känner sig obekväma med att prata om självmord, och de som har haft självmordstankar eller försökt ta sitt liv kan känna sig ensamma och skamsna.

Målet med utbildningen

Den nya utbildningen syftar till att minska stigmatiseringen kring självmord och ge människor verktygen de behöver för att hjälpa sig själva och andra. Utbildningen kommer att omfatta information om varningstecken på självmord, hur man pratar med någon som har självmordstankar och hur man söker hjälp för självmord.

Utbildningens innehåll

Utbildningen kommer att bestå av fyra moduler:

  • Modul 1: Förstå självmord
  • Modul 2: Att prata om självmord
  • Modul 3: Att hjälpa någon som har självmordstankar
  • Modul 4: Att söka hjälp för självmord

Varje modul kommer att innehålla en blandning av föreläsningar, diskussioner och övningar. Deltagarna kommer också att få tillgång till resurser och stödmaterial.

Målgruppen för utbildningen

Utbildningen riktar sig till alla som vill lära sig mer om självmord. Det är särskilt relevant för personer som arbetar inom hälso- och sjukvård, utbildning eller socialt arbete. Utbildningen är också öppen för allmänheten.

Anmälan till utbildningen

Anmälan till utbildningen öppnar den 1 mars 2023. Utbildningen kommer att hållas online och kommer att vara kostnadsfri. För att anmäla dig, besök webbplatsen för SuicideZero.


Tidak ada komentar :

Posting Komentar